Levendulás keksz eperlekvárral

2016. június 21. 11:03 - OregamiAnnamari

20160621_102033.jpg

 

Hozzávalók:

- 24 dkg liszt

- 15 dkg vaj/margarin

- 1 tojás

- 10 dkg cukor

- 1 kk. sütőpor

- 1 csipet só

- 1 ek. friss levendula, vagy két ek. szárított levendula

- házi eperlekvár

 

Elkészítés:

1.) A lisztet és a cukrot kimérjük és egy nagyobb tálba tesszük, ehhez hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat/margarint, a tojást, a sütőport, a sót és a levendulát, majd az egészet a kezünkkel összemorzsoljuk.

2.) A hideg vajat és a tojást addig kell morzsolgatnunk a száraz hozzávalókkal, amíg nedves homok állagú nem lesz, majd ezután gyors mozdulatokkal, (hogy a vaj, minél kevésbé melegedjen fel) formázzuk henger alakúra és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe min. 30 percre.

3.) A henger alakú tésztával már nagyon könnyű dolgunk van, mert ezután csak fel kell szeleteltünk körülbelül egy centi vastag szeletekre és egy kivajazott tepsibe tenni. A kekszek között hagyjuk bőven helyet, mert megnőhetnek sütés közben.

4.) A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen szedjük ki a tepsiből és hagyjuk egy rácson vagy egy nagyobb tányéron teljesen kihűlni.

5.) Ha kihűlt, a kekszek közé tegyünk eperlekvárt és készen vannak a süti-szendvicsek. :) Vagy ha, olyan óriásira nőttek még az én kekszeim, akkor egy korongot vágjunk félbe, az egyik felét kenjük meg lekvárral és illesszük rá a másik felét.

6.) Levendulaszörppel, eperszörppel, levendulás-rozéfröccsel, vagy a képen is látható málnás vodkával igazán kiváló. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oregami.blog.hu/api/trackback/id/tr688828022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása