Klasszikus epres panna cotta

2016. június 07. 10:32 - OregamiAnnamari

20160515_124104.jpgHozzávalók:

6 dl habtejszín

6 evőkanál cukor

1 vaníliarúd

6 zselatinlap

Eperszósz:

friss eper

frissen facsart citromlé

kristálycukor

 

Elkészítés:

1.) Az eperszószhoz vágjuk négybe az epreket, ízlés szerinti cukorral szórjuk meg és csavarjuk rá friss citromlevet. Jól keverjük össze és hagyjuk legalább negyedórát állni.

2.) A zselatinlapokat a megadott leírás szerint készítsük elő: áztassuk egy pár percig hideg vízben, majd jól facsarjuk ki.

3.) A habtejszínt a cukorral öntsük egy nagyobb lábasba, majd dobjuk bele a kettévágott vaníliarudat a kikapart magjaival együtt. Az egészet sűrűn kavargatva, hogy a cukor jól feloldódjon, körülbelül forráspontig hevítsük, majd zárjuk el alatta a tüzet.

4.) A még meleg tejszínből halásszuk ki a vaníliarudat és dobjuk bele a cukros bödönbe - így lesz isteni vaníliás cukrunk a többi sédességhez- és keverjük bele a zselatint.

5.) Ha kellően feloldódott még melegen adagoljuk poharakba vagy csatos üvegekbe a tejszínes krémet. Ezután tegyük a hűtőbe, amíg megköt, ez kb. 4-6 óra.

6.) A tálaláshoz a poharak forró vízbe mártásával és egy kés segítségével kiboríthatjuk a panna cottát egy tányérra, amit az eperszósszal nyakon öntve, mentával vagy bazsalikommal díszítve tálalhatunk. (Vagy sokkal kevesebb macerával felszolgálhatjuk a poharakban, csatos üvegekben is, ugyanolyan finom lesz. :)

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://oregami.blog.hu/api/trackback/id/tr198573822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása