Bazsalikomos brokkoli krémleves

2016. február 25. 22:30 - LaciOregami

bazsalikomos_brokkoli_kremleves_s.jpg

 

Nem vagyok nagy leveses, de egy pár éve elkezdtem krémleveseket csinálni, és nagyon megszerettem őket. Nyáron kifejezetten szeretem akár hidegen fogyasztani, mondjuk meleg pirítóssal! A recepthez a bazsalikomot ne sajnáljuk, én bele szoktam tenni a boltokban kapható cserepes verzióból egy egészet!

Hozzávalók:

- 1 kg brokkoli (kb)

- 1 csomag friss bazsalikom

- 2 krumpli

- 100 g vaj

- 2-3 dl tejszín (min. 20%-os)

- fehérbors

- szerecsendió

- só

- alaplé (esetleg víz)

 


Elkészítés:


1.) A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük apró darabokra. A brokkolit ha friss, szétszedjük kézzel kissebb darabokra, ha fagyasztott akkor csak egyszerüen beleöntjük a krumplival együtt egy lábosba, ráöntjük az alaplevet és főzzük 30 percet.


2.) A megfőtt alapanyagokat összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a tejszín, sót, fehérborsot, és egy kevés szerecsendiót, és néhány kevergetéssel felforraljuk és pár percig főzzük (amíg meg nem unjuk). Ezután elzáruk alatta a hőforrást, beletesszük a bazsalikomleveleket és összeturmixoljuk ismét.

Én pirítóst szoktam hozzá csinálni, de bármilyen péktermékkel vagy akár önmagában is finom.

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://oregami.blog.hu/api/trackback/id/tr48420018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása