Hozzávalók:
200 g magas kakaótartalmú étcsoki (mostanában átverős, ezért én csak 180 g-t használtam)
24 kocka adventi kalendárium tejcsoki (ennek hiányában 100 g tejcsoki)
4 dl 30%-os habtejszín
150 g Rama margarin (persze a vaj még jobb lenne)
3 tojás
180 g kristálycukor (vaníliarúddal együtt eltett)
150 g finomliszt (helyettesíthető darált dióval vagy mandulával)
1 kk. sütőpor
1 ek. narancslikőr (Cointreau)
1 nagy narancs reszelt héja
1.) Az első négy hozzávalót gőz felett egy nagyobb tálban felolvasztjuk. (Ehhez szükségünk van egy kisebb edényre, amibe éppen annyi víz kell, hogy az edényre tett tál alja, - amiben a hozzávalókat összekeverjük - ne érjen bele az edényben lévő vízbe.) Ne ijedjünk meg, ha kezdetben sehogy sem áll össze, ha a margarin és a csoki felolvadt, a tejszínnel együtt az egész összeáll egy sűrűn folyó masszává.
2.) Ekkor vegyük le a tálat az edényről és keverjük bele három egész tojást, a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat.
3.) Egy másik tálban mérjük ki a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd az az egészet keverjük a csokis-tejszínes masszához.
4.) A sütőt melegítsük elő 165 fokra, vajazzunk ki egy kb. 30x22 cm-es négyzet alakú sütőformát és tegyük a sütőbe kb. 25 perce, vagy amíg a közepe még remegős, de a tűpróbával már nem ragad rá a tészta.A sütési idő az egyik legfontosabb a brownie-nál, ezért ellenőrizzük a sütési idő fele után pár percenként.